pühapäev, 9. august 2015

Esimesed päevad Mehhikos

Mul oli see postitus tegelikult juba varem Wordis valmis kirjutatud, aga kuna mul polnud internetti, ei saanud varem avaldada.

4. august
Minu lennud kestsid kokku ligi 20 tundi ja vahepeal oli üsna vähe aega. Frankfurt-Newark lend hilines umbes poolteist tundi kuna lennukil hakkas midagi lekkima ja seda pidi parandama enne õhkutõusmist. Pärast kohale jõudmist pidime kähku tollikontrollist läbi minema, et järgmisele lennule jõuda. Kohale jõudes olin ikka väga väsinud, kuid siiski oli uskumatu tunne esimest korda Mehhiko pinnale astuda. Lennujaamas kohtusime YFU vabatahtlikuga, kes meid hotelli viis. Selgus, et teised vahetusõpilased jõuavad alles järgmisel päeval.

5. august
Veetsime peaaegu kogu päeva lennujaamas oodates teisi vahetusõpilasi ja vabatahtlikke. Aeg läks väga kiiresti, sest käisime poodides, sõime ja rääkisime hästi palju. Kohati tundus täiesti nagu oleksime lihtsalt mingis hiiglaslikus kaubanduskeskuses, sest nii palju oli söögikohti, poode ja igal pool veetsid inimesed lihtsalt mõnusalt aega. Umbes kell kümme õhtul olid kõik kohal ja võisime hakata sõitma aasta alguse orientatsioonile. See toimub Cuautlas, väike rahulik linnake, kahe tunni sõidu kaugusel Mexico Cityst. Kohale jõudes jagati meid kahe kaupa tubadesse ning läksime magama.

6. august
Toimus palju erievaid töötube, kus räägiti Mehhiko eluolust ja muust olulisest. Siin on väga palav, täna oli 30 kraadi, mis tundus ikka väga kuum, sest õues oli raske olla ja päike on siin ka kuidagi kaks korda tugevam kui Eestis. Samuti valitseb täielik tuulevaikus, see on nii kummaline, sest õhk seisab täielikult paigal, Eestis pole kunagi sellist olukorda. Vabatahtlikelt sain teada, et Monterreys on hetkel 40 kraadi, niiet ma ei kujuta ette, kuidas seal ellu jään. Pere kohta olen vahepeal nii palju teada saanud, et lähen siiski sellesse samasse perre kuhu algselt pidin minema, vahepeal oli lihtsalt väga palju segadust. Samuti rääkis üks vabatahtlik, kes minuga koos ka Monterreysse sõidab ja mu tugiisik olema hakkab, et oli paar päeva tagasi mu hostemaga ühendust võtnud. See oli suur kergendus ja tegi meele kohe palju paremaks, tunnen ennast nüüd palju kindlamalt selles osas.

7. august
Käisime esimest korda linna peal ja pidime täitma erinevaid ülesandeid: ostma asju ja rääkima kohalikega hispaania keeles. Tänavatel oli üsna võimatu liikuda, sest need olid hästi kitsad ja igale poole olid lihtsalt erinevad letid üles pandud. Samuti sõitis palju autosid ja liiklus oli üsna kaootiline. Palju on igasugu putkasi ja majad on enamuses üsna lagunenud.  Huvitav oli näha, kuidas inimesed teevad oma igapäevatoimetusi tänaval, näiteks pole siin üldse kummaline keset teed maha istuda ja lõunat süüa. Lisaks oli väga palav.
 Õhtul tuleb enda riiki tutvustada ja õpetada teistele üks kohalik tants. Meie kavatseme Kaerajaani õpetada, tuleb lõbus arvatavasti. Homme hakkame sõitma oma tulevastesse kodulinnadesse. Ootan juba väga kohtumist oma hostperega.
 
 

                                                                        Cuautla

 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar